Spekulasjoner om NetCom

Etter at Kinnevik, NetCom AB, og SEC ble stoppet for handel på Stockholmsbørsen i dag har ville spekulasjoner rådet markedet. Noe er i ferd med å skje.

Aksjehandelen i det svenske teleselskapet NetCom AB ble i dag tidlig stoppet ved Stocholmsbørsen, sammen med Kinnevik og Société Européenne de Communication (SEC).

I kjølvannet av børspausen på Stockholsmbørsen i dag har spekulasjonene tatt av. Her til lands har det blitt spekulert i om det er Tormod & Co i Telenor. som er ute på kjøpeføtter. Dette blir imidlertid avvist av fungerende pressetalsmann Kai Rosenberg, som sier han ikke kjenner til at selskapet skal kjøpe noe i NetCom. At det er noe som skjer på eiersiden hos Kinnevik-selskapene er uansett sannsynlig.

Da digi.no ringte til ledelsen i Netcom AB, fikk vi vite at det skulle være en pressekonferanse klokken 17.00 i Stockholm. Dette er uvanlig sent for pressekonferanse å være, men det kan ha en forklaring i at man vil harmonisere med det amerikanske markedet. Netcom er notert på Nasdaq-børsen.

Det er bare NetCom AB som skal ha en pressekonferanse i dag. Kinnevik AB skal sende ut en pressemelding, men når er ikke avklart. Det blir en gang i løpet av dagen. Alle tre selskapene er innenfor Kinnevik-sfæren, som kontrolleres av finansfyrsten Jan Hugo Stenbeck.

Svenske nettaviser har idag spekulert i om NetCom AB kanskje går sammen med SEC. NetCom eier 18 prosent av SEC, mens SEC eiere tre prosent av NetCom.

Mye tyder derfor på at NetCom AB er det selskapet som dagen kommer til å dreie seg om. Men hva som kommer til å skje, om selskapet blir kjøpt opp eller om selskapet skal ut å kjøpe, blir først klart i ettermiddag.

digi.no kommer tilbake til denne saken.

Til toppen