Spill PlayStation på Mac

Det er mulig med Virtual Game Station fra Connectix, som fikk sin verdenspremiere ved åpningen av Macworld-utstillingen i San Francisco 5. januar.

Programmet ble demonstrert under åpningstalen til Steve Jobs, for å vise hvordan Mac utvikler seg som allsidig plattform for spill.

Demonstrasjonen ble foretatt på en av de nye G3-modellene, der 3D-akseleratorkortet ATI Rage 128 er integrert.

Connectix opplyser at programmet vil fungere tilfredsstillende på alle G3-baserte Mac-er, også iMac og PowerBook, men ikke på maskiner som er oppgradert til G3-prosessoren. Selskapet nytter formuleringen "gjør det mulig for mange populære PlayStation-programmer å kjøre på G3-baserte Macintosh-maskiner" og advarer at produktet ikke er en "perfekt erstatning" for den spesialiserte spillmaskinen fra Sony.

Etter demonstrasjonen av PlayStation-varianten av Tomb Raider III å dømme, gjelder dette nok mer iMac og eldre G3-modeller enn de nye.

Programmet til 49 dollar leveres uten egen maskinvare. Du kan konfigurere det til å kjøre PlayStation-spill fra mus eller tastatur, eller ved hjelp av egne spillkontroller som da må kjøpes i tillegg. Under demonstrasjonen ble det nyttet en spillkontroll identisk med standardkontrollen fra Sony.

Til toppen