Spilltest: På glattisen med Shampo

EA Sports har som vanlig utgitt en ny versjon av spillet NHL. Denne gangen da NHL 2002. Spørsmålet var egentlig hvor mye som har skjedd siden NHL 2001, når man ser bort fra de nye spillerne, eller "rosterene" som de egentlig kalles.

PC-spill for Windows
(Win'95, '98, '00, 'ME, 'XP)
Kategori: Sport
Alder: Alle
Støtte for DirectX 8.04x
Karakter: Spillanmelderen gir 9 poeng av 10 oppnåelige

SYSTEMKRAV:
  • 300 MHz Pentium
  • 32 MB RAM
  • 100 MB harddisk
  • CD-ROM-stasjon
  • 4 MB 3D videokort
Introen til NHL 2002 er ikke helt av den superrocka typen vi har vært vant til fra før.

Men den skaper likevel høye forventinger takket være de utvalgte hockey-stjernene som her viser seg med skudd av Clint Eastwood-kaliber og taklinger tøffere enn hva en gjennomsnittlig "crash-test-dummy" må gjennom i løpet av sitt korte liv.

Musikken er en vesentlig faktor i NHL-spillene. De skal gi deg alt det ekstra testosteronet som skal til for å få kroppen til å koke og gi alt du har. Ikke at spillet retter seg bare mot mannfolk, men ironisk nok er det jo som regel oss gutta sånne tøffe karer appellerer mest til.

Men uansett; EA Sports kjører en noe annerledes stil på musikken denne gangen. Med en noe mer behaglig, men likevel drivende musikk, klarer de å få deg oppspilt nok til å kjempe deg hele veien fram til sluttspillet, hvor du skal ta pokalen i Stanley Cup.

Grafikken vil jeg si er akkurat den samme som den forrige versjonen. Noen små forbedringer kanskje. Men ikke noe vesentlig forskjell. Det er heller tilleggseffektene man merker seg; Med slow-motion-effekter og autozoom blir taklingene og skuddene i NHL 2002 helt fenomenale. Dette kommer tydelig fram når det oppstår en breakaway - når en spiller klarer å rive seg løs fra forsvaret og kommer alene opp mot keeper. Her blir spillet forvandlet til en hjerte-dunkende pulsåre. Kameravinkelen endres og et blåskjær lyser over skjermen i det man febrilsk prøver å drible seg fram til målet og spille ut keeperen. Så fort du har skutt, vil spillet imidlertid gå tilbake til standardinnstillingene igjen. Man kan jo ikke ha pulsen i 200 hele spillet gjennom.




De gode taklingene og skuddene vil du måtte se på i reprise, enten du vil eller ikke. Her bruker EA Sports en genial slow-motion-effekt som nå er blitt tatt i bruk flere filmer og spill den siste tiden. Får du inn en bra tackling, går spillet automatisk over til en trippel replay av denne, sett fra forskjellige vinkler via et såkalt intimkamera. Dette skjer også når du fyrer løs skudd mot keeper.

Disse effektene oppstår heldigvis ikke ved hver eneste takling og skudd. Men når du føler at du får inn en meget bra takling eller et utrolig bra skudd, kommer dette - akkurat når du føler at det hadde vært passende, med andre ord.

Nytt i NHL 2001 er også endel av kommentarene. Og du får høre utrolig mye latterlig fra kommentatorene. Kanskje får de deg til å trekke på smilebåndet innimellom, men så mye nyttig har de ikke å komme med, bortsett fra når "Game Storyen" kommer inn.

En Game Story er en handling i kampen om spillere og deres statistikker. Hvor bra de har gjort det i tidligere sesonger, hvor mange mål de har, hvilke skader de har påført seg, samt utallige andre emner.





Spillbarheten er forresten merkbart forbedret i denne utgaven - noe som gjør NHL 2002 til noe annet enn bare en endeløs rekke ishockey-kamper hvor man til slutt kanskje vinner trofeet. Under sesongen har du i tillegg diverse mål du bør klare. Dette kan for eksempel være å lage et mål før 30 sekunder har gått i første periode. Klarer du dette, vil du få poeng.

Poengene du oppnår i disse mindre utfordringene bruker du til å kjøpe NHL Cards med. Dette er samlerkort som ligner på de du får kjøpt i butikken. Her kan du samle på kort av alle mulig slags spillere. Snur du kortene ser du at du har fått en tilleggsbonus. På kortet til Espen Knutsen kan det for eksempel stå: "This will make Espen Knutsen a hero for 1 period." Altså Espen Knutsen vil være en helt eller utrolig på isen i en hel periode. Hvilket betyr bra skudd, bra taklinger, osv.

Du kan også oppleve å få kort som kan gjøre hele laget ditt til helter i en hel kamp. Alle blir gode til å skyte og takle, osv. Man har også flere nivåer av mål du skal klare. Første nivå går forholdsvis greit, men etter hvert som du stiger i gradene, er ikke dette noe som kommer automatisk som du spiller. Du vil imidlertid da få flere poeng og kan dermed kjøpe flere kort.

Kilde: Online.no






Til toppen