Springer også interessert i Berlingske

Det tyske mediaselskapet Springer, som blant annet utgir Bild og Die Welt, skal være interessert i det danske mediekonsernet Berlingske Officin.

Det tyske Axel Springer-konsernet, et av Europas største mediakonsern, skal være interessert i å kjøpe Berlingske Officin, skriver den tyske avisen Der Nordschleswiger i dag.

En representant fra Springer sier at mediakonsernet er meget interessert i å kjøpe aviser som passer til konsernstrukturen, men vil ikke uttale seg om selskapet forhandler om å overta Berlingske.

Springer konsernet, som ennå ikke er representert i Skandinavia, gir ut internasjonalt i alt 248 trykte medier, deriblant Bild, med et opplag på over fire millioner eksemplarer og ukeavisen Die Welt.

Selskapet har 12.500 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 5,2 milliarder mark og et overskudd på 295 millioner mark.

Det Berlingske Officin er Danmarks største aviskonsern og utgir blant annet Berlingske Tidende, Weekendavisen og en lang rekke lokalaviser. Det Berlingske Officin er også medeier i en rekke provinsdagblader, bl.a. Århus Stifttidende, Jydske Vestkysten, De Bergske Blade og Sjællandske Dagblade.

Den Danske Bank (36 prosent) og A.P. Møller-sfæren har indikert at de vil selge sine poster i Berlingske Officin, og Schibsted, Orkla, Bonnier, Modern Times Group ( MTG ) og investeringsselskapet Industri Kapital er blitt nevnt som mulige kjøpere.

Til toppen