Sprint og WorldCom dropper megafusjon

Da er det offisielt, det som skulle bli verdens nest største telefusjon blir likevel ikke noe av. For første gang har konsernsjef i WorldCom, Bernhard Ebbers ikke lykkes med en fusjon. Ebbers omtaler nå WorldCom som et oppkjøpsobjekt for andre selskap.

For på mobilmessen Wireless Communications Association International Conference i New Orleans tidligere denne uken sa Ebbers at han ikke visste hvorfor Deutsche Telekom ikke snakket med det beste selskapet i USA, noe som blant annet The Wall Street Journal tolker dithen at WorldCom selv er klare til å bli solgt om prisen er rett.

Allerede nå har Telekom lagt inn bud på aksjene i det amerikanske mobilselskapet VoiceStream Wireless for å skaffe seg et mobilankerfeste i USA. Om selskapet ønsker fastnettelefoni i tillegg kan WorldCom være en interessant partner, men det kan også Sprint være ettersom selskapet også sitter med et nasjonalt mobilnett i USA som nettopp var det WorldCom var interessert i. For mens Bernhard Ebbers har prioritert telefoni og Internett, har mange av konkurrentene satset på mobiltelefoni med hell.

Men på den annen side er WorldCom bedre rustet til å jobbe alene på markedet uten andre partnere sammenlignet med Sprint. Det er heller ikke mange selskap som har styrke nok til å kjøpe WorldCom med en børsverdi på 127 milliarder dollar. Deutsche Telekom kan være ett med sin markedsverdi på knappe 170 milliarder dollar. Kanskje også fordi aksjeverdien på selskapet på WorldCom har falt med 30 prosent det siste året.

For øyeblikket har både WorldCom og Sprint alle myndigheter åpne etter at styrene i begge selskapene torsdag morgen amerikansk tid avblåste fusjonen. WorldCom var villig til å betale 115 milliarder dollar for Sprint. Som en del av bruddet er begge selskapene enige om at avtalebøter ved et fusjonsbrudd ikke skal utløses.

Bruddet kommer som en følge av sterke bekymringer uttrykt både fra amerikansk side og fra EU-hold om at selskapene måtte finne seg i betydelige innrømmelser for at fusjonen skulle kunne finne sted. De to selskapene klarte ikke å få myndighetene med på en avtale, og har da kommet til at hele fusjonen bør avblåses.

Til toppen