Sprint vokser

Teleoperatøren Sprint har aldri tjent mer penger noe kvartal enn i inneværende års tredje, som stanset på 4,06 milliarder dollar (USD). Dette igjen var en vekst i overskuddet fra samme kvartal i fjor på ti prosent, fra 689 millioner til 765 millioner USD.

Sprint Corp. er fremdeles USAs tredje største operatør i markedet for riks- og internasjonal telefoni i USA, selv om en av de to større konkurrentene, MCI, er innfusjonert i Worldcom.

Ifølge Sprint selv er det økende ringevolum som er viktigste årsak til veksten, til tross for tap fra joint venture sammen med andre selskap som påfører Sprint tap. Samarbeidet som Sprint deltar i sammen med France Telecom og Deutsche Telekom, Global One, står for et tap på 33 millioner USD, der tapet så langt i år er 120 millioner USD.

Sprints tosifrede overskuddsvekst var bedre enn analytikernes anslag på ni prosent.

Riks- og internasjonal telefoni økte inntektene med 9,2 prosent, lokaltelefoni med 2,7 og aksesslinjer for Internett med 3,2 prosent.

Sprint er også en betydelg mobiloperatør gjennom Sprint PCS, et selskap som driver et nasjonalt mobilnett, økte med 381.000 nye kunder til en total kundemasse på 1,75 millioner. Mobilselskapet påfører moderselskapet fremdeles tap, siste kvartal på 250 millioner USD, mens akkumulert for året er tapene 686 millioner USD.

Til toppen