Steinkjers 8000 husstander tilbys gratis datakurs

Prosjektet IT-byen Steinkjer ruller ufortrødent videre. Nå tilbys Steinkjers 8000 husstander gratis datakurs.

Prosjektet IT-byen Steinkjer ruller ufortrødent videre. Nå tilbys Steinkjers 8000 husstander gratis datakurs.

Prosjektleder Erik Schøning i IT-byen Steinkjer sier til Trønder-Avisa at kurstilbud blant annet skal bidra til å avmystifisere IT-begrepet for byens innbyggere.

- Vi tror det er viktig å jobbe i bredden - trekke med oss folk som til daglig ikke jobber foran en datamaskin, sier Schøning, som opplyser at nybegynnerkurset i første rekke handler om å gjøre folk kjent med PC-en, operativsystemet Windows, enkel tekstbehandling og Internett.

Kurset steinkjerbyggene nå tilbys har en oppgitt markedspris på 5.000 kroner. Bykommunens skoleelever og pensjonister får imidlertid kurset tilnærmet gratis - en egenandel på 250 kroner er det som skal til for å få være med på tredagerskurset, som starter 28. juni. Andre slipper unna med 350 kroner.

Selv om Schøning ikke forventer noe storinnrykk til et kurs som legges til ferien, tror han likevel tilbudet må være midt i blinken for skoleungdom som ikke får seg jobb, eller andre som av forskjellige grunner blir hjemme i sommer.

- I første omgang er det lagt opp til en kapasitet på 200 kursdeltakere. Skulle den antydede kapasitet bli sprengt, vil det bli satt opp ventelister, sier han til Trønder-Avisa.

Til toppen