Stemmestyrte PC-er fra IBM

Flere av IBMs nye PC-er beregnet for konsumentmarkedet kommer med teknologi som lar brukerne kontrollere PC-ene ved hjelp av stemmen.

IBM lanserte onsdag fire nye Aptiva E-modeller, hvorav tre inkluderer ViaVoice-teknologien for stemmegjenkjenning. Denne kan ta diktater fra en bruker og automatrisk oversette dem til tekst.

Flere av modellene skal også leveres med høyttalere fra Infinity, noe som ifølge IBM skal gi svært god lyd.

Ved å bruke helt ny teknologi, markerer IBM seg i et marked hvor forskjellen på produktene fra de konkurrerende produsentene er svært liten. De fleste selger mer på pris eller merke enn på særpreg. Dette gjør at PC-markedet for mange er blitt noe kjedelig, alle er grå bokser med omtrent samme innmat.

Også Aptiva-modellene er relativt tradisjonelle når det gjelder resten av komponentene de er bygget opp av, selv om de billigste modellene bruker prosessorer fra AMD. Ytelsen skulle det likevel ikke være noe i veien med, prosessoren i den rimeligste modellen har en klokkehastighet på 333 MHz, har 48 MB med minne og 5 GB harddisk. Toppmodellen leveres med en 400 MHz Pentium II-prosessor, 128 MB minne og 13,5 GB harddisk.

Prisen i USA på de forskjellige modellene vil være mellom 899 og 1799 dollar.

Til toppen