Sterk vekst i internasjonal mobiltrafikk

I februar distribuerte verdens GSM-operatører 540 millioner mobilsamtaler til og fra andre land. Veksten i den internasjonale mobiltrafikken har doblet seg på ett år, og forventes å passere en milliard samtaler i forbindelse med OL i Sydney.

Tall fra den internasjonale foreningen for GSM-operatører, GSM Association, viser sterk vekst i antall internasjonale mobilsamtaler til og fra GSM og PCS (som tilsvarer GSM 1900 i USA)-operatører. I februar distribuerte mobilselskapene 540 millioner internasjonale mobilsamtaler, eller ti ganger så mye som samme måned i 1999.

I sommermånedene ventes dette å øke til 750 millioner samtaler, mens allerede i tredje kvartal ventes antall internasjonale mobilsamtaler å passere en milliard.

Den sterke veksten skyldes at mobiltelefonen ofte benyttes i stedet for vanlig fasttelefoni. Fra hoteller og andre overnattingssteder er ofte fasttelefonsamtalene så dyre at det spiller mindre rolle om man bruker sin medbrakte mobiltelefon eller hotell-telefonen for å ringe hjem eller til jobben.

GSM Association sin styreleder, Michael Stocks, sier GSM-telefonen oftere og oftere blir kundenes primære telefon når en skal ringe. Han tror at internasjonale arrangement, som OL i Sydney eller EM i fotball vil bidra sterkt til veksten.

Statistikken viser at tyskerne er de ivrigste mobiltelefonbrukerne for internasjonale samtaler. De fleste utgående samtalene kommer fra Frankrike og Italia.

Ifølge informasjonskonsulent i Telenor Mobil, Espen Tuman Johnsen og fungerende informasjonsdirektør i NetCom, Guri Wormdahl, ser en tydelig at mobiltrafikken til og fra utlandet følger nordmenns reisevaner.

Wormdahl sier at Sverige og Danmark er de desidert mest populære destinasjonene. - Trenden er ellers en økning i trafikken om sommeren.

Til toppen