Sterk vekst i mobilsalget

Til tross for at 1999 var et rekordår i salg av nye mobiltelefoner med nærmere 1,4 millioner, ligger det an til at år 2000 blir enda bedre. Salgstallene så langt i år kan tyde på at det vil bli solgt nærmere 2 millioner nye mobiltelefoner i år.

Det er Elektronikkbransjens Servicekontor (EBS) som opplyser at grossistene kjøpte inn 525.000 mobiltelefoner fra produsentene første tertial. Informasjonssjef i EBS, Erik Andersen, sier til Dagens Næringsliv at dette er 25 prosent mer enn samme periode i fjor. Dette skjedde i en periode som bare gav drøye 100.000 nye mobilabonnenter, noe som betyr at 80 prosent av salget var salg til kunder som hadde en annen mobiltelefon fra før.

Verken hos Ericsson eller Motorola tror man at salgstallene i markedet er så store som grossistinnkjøpene tyder på.

Salgsdirektør i Motorola Norge, Roy Larsen, sier til avisen at det er mye som tyder på at enkelte leverandører i inkluderer leveranser til utlandet når de oppgir sine tall.

Inkludert i de 525.000 telefonene inngår rundt regnet 100.000 WAP-telefoner som Telenor Mobil opplyser er solgt gjennom selskapets egne salgskanaler i omtrent samme periode.

I løpet av året skal vel 10 selskap lansere egne mobiltjenester basert på kapasitet kjøpt fra Telenor Mobil og NetCom.

Til toppen