Sterkere konkurranse for Fast

Norske Fast dekker fortsatt flest sider på Internett, men nå haler konkurrentene innpå.

Norske Fast dekker fortsatt flest sider på Internett, men nå haler konkurrentene innpå.

I kappløpet om å lage søkemotorer som dekker mesteparten av Internett, hadde norske Fast et forsprang, men selskapets største konkurrent, Inktomi, spiser seg innpå. Den amerikanske markedslederen vil "i løpet av mai" lansere en database som lar deg søke i 500 millioner sider. Med mindre Fast kommer med nye tall, vil konkurransebilde se ut som grafen over. (Kilde Searchenginewatch).

Du kan ikke søke direkte i Inktomi, selskapet er en underleverandør og driver søketjenestene til blant annet Yahoo, Microsoft, America Online og Looksmart. Fast arbeider for å bli en lignende underleverandør og leverer i dag tjenester til Lycos.

Men antall sider søkemoterene oppgir er ikke lett sammenlignbare. For av de rundt en milliard sider bransjen nå regner med finnes på Internett, er det store mengder duplikater og en god del døde lenker.

Inktomi indikerer at selskapet har gjort en utsortering for så å sitte igjen med 500 millioner sider. Stemmer dette ligger selskapet foran Fast, som hevder at selskapet sitter igjen med 350 millioner sider etter å ha lett igjennom 700 millioner sider.

Ingen i Fast-ledelsen var tilgjengelig for kommentar.

Til toppen