Sterkt resultat fra In Focus

ASKs største konkurrent internasjonalt, In Focus Systems, rapporterte torsdag et sterkt resultat etter tredje kvartal. Omsetningen i kvartalet var på 75,3 millioner dollar og resultatet ble 1,7 millioner dollar. Omsetningen ligger likevel under tilsvarende periode i 1997.

Ifølge First Call hadde markedet ventet et underskudd per aksje på én cent. Resultatet tilsvarer et overskudd på åtte cent per aksje. Deler av overskuddet skyldes en engangspost på tidligere betalt skatt. Rensket for denne posten var overskuddet tre cent per aksje.

Omsetningen på 75,3 millioner dollar er fem prosent lavere enn samme periode i fjor og fire prosent høyere enn i andre kvartal i år. Målt etter antallet enheter som ble solgt er omsetningen opp med hele 24 prosent fra i fjor og med ti prosent fra andre kvartal.

Bruttomarginen ble 20,8 prosent i kvartalet, marginalt opp fra 20,7 prosent i forrige kvartal. Driftskostnadene viser en hyggelig utvikling og falt fra 22,9 prosent av omsetningen i andre kvartal til 20,2 prosent i tredje kvartal. Selskapet har gående et eget kostnadsreduksjonsprogram, som altså gir resultater.

- Som planlagt har vi redusert driftskostnadene i tredje kvartal slik at de er mer på linje med marginutviklingen og omsetningsveksten, sier konsernsjef John Harker i en pressemelding.

Selskapet sier i en pressemelding at bruttomarginen viser en falt utvikling på grunn av at LP420 og LP 735 har gitt høyere marginer, samtidig med at de eldre modellene LP 420 og LP 730 er solgt ut til en lavere pris.

In Focus mener det fremdeles er et sterkt prispress på SVGA-produkter.

- Vi er generelt fornøyd med fremdriften vi har hatt i tredje kvartal, som har gitt oss en økning i markedsandelene og en styrket balanse, skriver Harker i pressemeldingen.

Til toppen