Stille i Netcom

Totalindeksen på Oslo Børs steg med 0,21 prosent, mens IT-indeksen steg med 2,92 prosent. Spriket er ikke vanskelig å forklare når man ser at tungvekteren på IT-indeksen, Merkantildata, steg betraktelig.

Netcom falt 2,62 prosent etter en omsetning på bare 22.650 aksjer. Det kan bli mer fart i løpet av morgendagen. Netcom avholder en analytiker-presentasjon kl 17:00 i ettermiddag. Presentasjonen fokuserer på UMTS, neste generasjon mobiltelefon som åpner for bredbånds-kommunikasjon. Dette kan være ment som en demonstrasjon av potensialet i Netcom.

Netcom-aksjen kan også ha blitt påvirket av at konkurrenten Sense trolig får tilgang til mobilnettene til Telia i Sverige, sier Per Westerberg, nestformann i styret i Post og Telestyrelsen i Sverige. Hvis Sense får tilgang i Sverige, øker sjansene for tilgang i Norge og Danmark.

Merkantildata fikk et løft på 6,33 prosent til 84 kroner, trolig takket være gode bransjetall. Merkantildata påvirkes av makrotrendene i databransjen fordi selskapet er så store og er involvert på svært mange felter. Aksjen er derfor trolig hjulpet av Nasdaq-indeksens vekst de siste ukene og analyseselskapet IDC kunne fortelle at PC-salget steg med hele 26 prosent i Vest-Europa det siste kvartalet.

Dagens sølvvinner på Oslo Børs var Tandberg. Video-telefonprodusenten løftet seg 8,93 prosent uten at det er kjent noen nyheter rundt selskapet.

- IT-aksjene har steget kraftig de siste ukene, så Tandberg-hoppet i dag er bare en forsinket reaksjon, sier en gruppe analytikerne til digi.no.

Provida fortsetter å stige, kanskje mest som et reaksjon til det dype fallet selskapet har vært igjennom.

Dagens børstaper blant it-aksjene er Opticom. Kursen falt med 7,41 prosent til 75 kroner, men det ble bare solgt 5.100 aksjer.

Til toppen