Stor interesse for sikkerhetstest

De svenske telemyndighetene lanserte denne uken en nettjeneste for sikkerhetstesting av PC-er.

De svenske telemyndighetene lanserte denne uken en nettjeneste for sikkerhetstesting av PC-er.

Det har vært mye fokus på sikkerheten rundt PC-er de siste årene. Og at interessen er stor, det viser tilstrømningen til en ny testtjeneste som denne uken ble åpnet av svenske Post- och telestyrelsen. På nettstedet Testa Datorn kan alle få testet sin PC via Internett. Testen tar i bruk et program som heter Nessus, som utfører en mengde ulike tester for å oppdage forskjellige typer svakheter, for eksempel sikkerhetshull. Ingen programvare vil bli installert på maskinen som testes.

Sikkerhetstesten skal kunne oppdage svakheter i de fleste Windows-versjoner, samt i forskjellige varianter av Linux. Den vil også, til en viss grad, kunne finne svakheter i Mac OS.

I går ettermiddag skrev svenske InternetWorld at testtjenesten hadde krasjet. Årsaken skal ha vært for stor belastning. Det skal ha blitt gjort grep for å rette på dette, og når en bruker nå forsøker å få testet sin maskin, blir vedkommende lagt i en kø for senere testing. For øyeblikket varsler tjenesten om at den gjennomsnittlige tiden for å få gjennomført testen er 154 minutter. Resultatene av testen kan sendes brukeren via e-post.

Til toppen