Store utslag på få handler

Fellesferien satte virkelig sitt preg på handelen ved Oslo Børs fredag. Dette viste seg spesielt godt i store utslag på liten handel i enkelte aksjer.

Et typiske eksempel er PC-Systemer som så ut som en kursvinner i går og ser ut som en kursvinner i dag. Reelt sett er kursbildet uendret selv etter at både regnskapssjef og økonomisjef har økt sine aksjebeholdninger.

Iterated har som tidligere nevnt ikke blitt omsatt på meget lenge, og kjøperkursene har ligget meget lavt. I dag ble det foretatt en enkelt handel i aksjen til 21 kroner, og aksjen dukket dermed opp på taperlisten etter et "fall" på 16 prosent. Selskapet varslet som kjent i går at også resultatene for andre kvartal blir meget dårlige, men holder foreløpig fast ved sine estimater for året under ett.

En annen innsidehandel som fikk oppmerksomhet i dag var nytilsatt markedsdirektør bedrift Arild Nilsen i NetCom, som på det nærmeste solgte seg helt ut av selskapet i dag Nilsen sier til digi.no at han trengte penger til å betale ned på et lån. Salget innbrakte 65.000 kroner.

NetCom-kursen var i dag opp på 232-kroner, hvilket ville vært ny toppnotering for selskapet, men falt utover ettermiddagen tilbake til spenstige 227 kroner.

Aktører som har spekulert i at Telia ikke vil starte med mobiltelefoni i Norge i det hele tatt, og dermed antar at NetCom og Telenor Mobil kan kose seg med sitt eget lille duopol i Norge de nærmeste 4-5 årene bør kikke nærmere på selskapet NetSystem.

I dag ble det klart at NetSystem innklaget Sonofon for EU-kommisjonen fordi selskapet har nektet dem aksess til mobilnettet. NetSystem har i lengre tid forhandlet med Telenor Mobil om aksess i Norge, og sitter nå til megling hos Post- og teletilsynet. Selskapet har tatt mål av seg til å bli en vesentlig pan-europeisk aktør på telemarkedet uten å foreta større investeringer i infrastruktur.

Spørsmålet er trolig ikke om NetSystem vil lykkes med dette, men når de vil lykkes. (Se forøvrig beslektet sak i høyre marg.)

Norman Data Defense solgte seg fredag helt ned i svenske Verimation. Dermed er måtte selskapet realisere et tap på 3,7 millioner kroner.

Eierposten i Verimation stammer fra et mislykket fusjonsforsøk som startet i april 1997 og endte med at Norman realiserte et tap på mellom 6,5 og 8,5 millioner kroner i oktober i fjor. Hensikten var egentlig og fusjonere de to selskapene før Norman gikk på børs i fjor høst.

Norman sier i dag at posten i Verimation ble solgt til en annen industriell aktør og at man har tro på at godt samarbeid med denne aktøren. Det ble blant annet på grunn av at aksjen var suspendert deler av dagen, ikke omsatt aksjer i Norman Data over børsen fredag.

Selskapet har foreløpig ikke gitt informasjon om hvem denne aktøren er, eller hva samarbeidet vil gå ut på.

Til toppen