Storm mot iMac-anmeldelse

Etter vår anmeldelse av Apples nye iMac-modell sist fredag, har vi fått en rekke kritiske tilbakemeldinger. Mac-brukerne vil slett ikke høre vondord om Apples vidundermaskin.

Ett av gjennomgangstemaene i tilbakemeldingene er at anmeldelsen ikke var objektiv. Leserne skriver blant annet:

"Virker vanskelig å finne noe som ligner på objektiv informasjon i denne artikkelen. Litt synd siden digi.no pleier å ha kvalitetsstoff, og dette var da ment som en test/produktanmeldelse ? Eller ?"

digi.no:

En slik kjapp test av et produkt er ikke ment å være objektiv. Den er anmelderens subjektive vurdering i spedd relevante tekniske data. Når det gjelder iMac har digi.no skrevet en rekke objektive artikler som beskriver maskinen. Lenker til en rekke av disse er å finne i anmeldelsen.

Et annet tema var at undertegnede klart framsto som en PC-tilhenger:

"Testen av iMac synes jeg virker noe underlig. Det som jeg reagerte mest på var holdingen i testen, det virker som Dere ønsker at Mac ikke hadde eksistert"

"Var det en idè å gå inn i dette med åpent sinn...?"

"Det går litt for tydelig fram av det du skrev at du hadde bestemt deg på forhånd. Denne maskinen var ikke bra nok!"

"I didn't need to read even as far as the first sentence of your article before I knew that the iMac was being reviewed by a 'PC biased' user. The article title 'Kjapp Maskin, men elendig mus' pretty much said it all from the beginning..."

digi.no:

Apple håper at iMac skal hjelpe selskapet med å kapre PC-brukere til Mac-plattformen. Vår vinkling på denne testen var å slippe en PC-bruker løs på en iMac, og derfor gjorde vi det klart at testen ble utført av en PC-bruker.

Andre mente at vår beskrivelse av musen var "helt på trynet":

"Musen virker rar med det første, men etter litt bruk så finner man at den naturlige måten å bruke den på har ingenting med lengden å gjøre eller størrelsen på hånden."

"We sat around and played with the machine for around 30 minutes and had no problems with the round mouse whatsoever. I found it to be precise and responsive and that it fit well in my average sized adult hands. Granted it's different and new things take time to get used to (I think it took me about 2 minutes...)"

Enkelte lesere delte vårt syn på Apples nye mus.

"Bra innlegg om iMac'en, med fokus på dette med elendig mus (som man bare trenger å se bilde av for å vite er

elendig :-) ), men går det an å sette i en annen, "normal" mus i den, feks. den vanlige mac-musa eller noe annet?"

digi.no:

Etter å ha brukt mus i en årrekke, har jeg innarbeidet meg en teknikk som gjør at jeg kan bruke mus i lengre perioder uten å få "musesyke." Derfor ønsker jeg som bruker ikke å måtte bruke tid på å tilpasse meg til en ny type mus som i utgangspunktet virker håpløs. Til det har jeg hatt "musesyke" for mange ganger.

Flere musprodusenter ser for seg et seg et stort marked for det de kaller en ergonomisk formet mus for iMac. Blant annet vil AnimaX komme med en modell i løp av høsten.

Endelig har noen få lesere bidratt med kommentarer til det de mener er konkrete feil i anmeldelsen.

digi.no skrev:

"Nå er det selvsagt ikke bare prosessoren som spiller inn på resultatene i denne testen. Skjermkortet er også viktig. iMac har en skjermkort basert på ATIs Rage II brikke og har derfor brukbar 3D-ytelse. "

En leser påpekte:

"Dette er direkte feil. Rage II har elendig 3D-ytelse. Dette har vært en av de største kritikkene mot iMac, den skulle heller hatt Rage Pro."

Jeg syntes kabinettet til iMac-en virket lite solid, noe produktsjef Verner Hølleland hos Apple Norge ønsker å avkrefte:

"Ellers kan jeg opplyse at plasten som brukes i produksjonen av iMac har mange felleskomponenter med plast som brukes til produksjon av skuddsikkert materiale. Ifølge utviklingsavdelingen er iMac noe av det mest solide Apple har bygget i plast noen gang", skriver Hølleland i en e-postmelding.

Til tross for at vi ikke alltid er like enige i det leserne skriver i sine tilbakemeldinger, er vi svært glade for å få tilbakemeldinger. Ris skjerper oss og ros gir oss pek om vi beveger oss i riktig retning. Vi vil derfor takke alle som har sendt kommentarer til denne og andre artikler og ber dere om å fortsette med. Vi vil så langt det er mulig svare personlig på slike henvendelser.

Til toppen