Streik stopper EUnet

Flere norske internettleverandører har fått problemer som følge av streiken i Danmark. Verst er det foreløpig for EUnet som har mistet alt utenlandssamband og som ikke venter å ha alternative linjer klare før en gang sent i ettermiddag eller kveld.

Hos Telenor Nextel merket en redusert kapasitet ved halv nitiden i dag på utenlandstrafikken. Problemene gjeller en linje som Telenordia har til Sverige, som går over dansk territorium, men ifølge informasjonsdirektør i Telenor Nextel, Arne Cartridge, vil denne feilen være ordnet i løpet av dagen, uten at tidspunktet er spesifisert.

Verre er det da for EUnet som har mistet alt utenlandssamband, med unntak av backupsambandet via satellitt.

Dette får store konsekvenser for selskapet, som i egne driftsmeldinger omtaler feilen for vesentlig. Feilen har oppstått på en kabel mellom Amsterdam og Stockholm, og ingenting vil skje på den delen av kabelen som ligger i Danmark så lenge arbeidskonflikten i Danmark varer.

Det arbeides med alternative løsninger for å rerute EUnets forbindelse, men det er ikke gjort i en håndvending. Rundt klokken 12:00 i dag ble dette arbeidet antatt å ta vel syv timer.

Til toppen