Studenter nektes MP3-tilgang

Flere amerikanske universiteter nekter nå studentene tilgang til noen av de mest populære musikk-nettstedene.

Flere amerikanske universiteter nekter nå studentene tilgang til noen av de mest populære musikk-nettstedene.

Ansatte ved universitetene har funnet ut at studenter som laster ned musikk, står for nesten 60 prosent av universitetenes totale Internett-trafikk. Dette har ført til forsinkelser for studenter og ansatte som bruker nettet til å jobbe, melder BBC News.

Et økende antall universiteter benytter nå ulike filtre for å nekte studentene adgang til musikk-sidene på nettet.

Universitetet i Illinois har stengt tilgangen til Napster, et program brukere kan benytte til å laste ned MP3-filer. Universitetet opplyser til BBC at dette ene nettstedet kan stå for nesten to tredeler av den totale Internett-trafikken.

Og det er penger universitetet helst ikke vil betale. En studentgruppe ved universitetet i Indiana som protesterer mot liknende musikk-nekt, sier at nesten 70 universiteter har stengt tilgangen til Napster.

Ifølge en talsmann for Oregon State University er iMesh, et liknende program som også kan brukes til å laste ned filmer, blitt svært populært blant studentene.

Bruken av disse programmene resulterer i en enorm trafikk via universitetenes datasystemer. Mange studenter er rasende og arbeider for å bli kvitt sensureringen, mens en talsmann for Napster sier selskapet vil samarbeide med universitetene for å løse problemet.

Til toppen