Stump røyken med mobiltelefonen din

År 2000 synger på siste verset. Snart er det 2001. Nytt år og nye muligheter. Hver nyttårsaften klokken 23:59 er det mange som tar det siste - eller foreløpig siste - draget av en sigarett. Synes du dette er vanskelig, kan du nå få hjelp av mobiltelefonen din...

Hver nyttårsaften er det flust med godtroende (eller viljesterke) mennesker som bestemmer seg for å begynne et nytt og bedre liv. - I morgen, tenker de (selv om de VET de kommer til å våkne med whisky-stemme og hodepine) - fra i morgen skal jeg ikke røyke, jeg skal ikke drikke så mye, kanskje bare ett glass vin en gang i blant, jeg skal begynne å gå på ski, spise gulrøtter, se mindre på TV, spise mindre sjokolade...

Noen er kanskje så optimistiske på egen viljestyrkes vegne at de bestemmer seg for å bytte ut morgenkaffen med helse-urte-te.

Eller tror at de klarer å slutte å røyke.

På ordentlig...

Og det er her mobiltelefonen kommer inn i bildet.

For det finnes en rekke SMS-tjenester. Det florerer av SMS-tjenester, kan man nærmest si. Man kan sende inn ymse kodeord i hytt og pine, og få tilsvarende mange meldinger tilbake - direkte på sin egen mobiltelefon. Mer personlig kan det ikke bli. Ønsker man en melding hver gang Lyn scorer mål, kan man få det. Ønsker man å varsles når det er puddersnø i Hemsedal, kan man det (denne tjenesten heter forøvrig Powder alert). Selv breaking news fra digitoday.no kan man varsles om på mobilen.

Nyhetstjenesten The Register omtaler i dag en nettside som tilbyr en rekke "alerter". Denne utrolig nyttige tjenesten heter MyAlert.com. På MyAlert.com kan du - aldeles gratis (det hevder de i hvert fall selv) - til og med få hjelp til å slutte å røyke.

I anledning det nye året som nå er like rundt hjørnet, har MyAlert.com lansert en ny SMS-varsling for alle som har tenkt å slutte å røyke 1. januar. Undertegnede har allerede meldt seg på varslingen, men har ikke mottatt noen "oppmuntrende melding om hvordan man kan holde ut en nikotinfri tilværelse" fra MyAlert.com ennå.

Dermed blir følgende basert på ren gjetting:

Sannsynligvis vil telefonen si "PIIP PIIP (kort opphold) PIIP PIIP" et par ganger om dagen de tre første månedene i det nye året, og det vil være en melding fra MyAlert.com om at "Det er innmari teit å røyke, og nei, det er ikke særlig lurt å bruke snus heller."


Klar for et nytt forsett? Tjenesten finner du her: MyAlert.com

Til toppen