Sun kjøper og redder Trondheim-selskap

Datagiganten Sun har kjøpt Trondheim-selskapet Clustra og reddet det fra konkurs.

Datagiganten Sun har kjøpt opp Clustra, et norsk selskap som lenge har jobbet med en såkalt sanntids-database. Databasen er spesielt beregnet på telebransjen der kommunikasjon må skje i sanntid. Innholdet på Clustras nettside er byttet ut med en enkel side med Sun-logo som bekrefter oppkjøpet. På sentralbordet i Trondheim svarer de nå "Sun Microsystems, værsågod." Men daglig leder Heidi Berghoff er svært redd for Suns advokater - hun vil ikke en gang svare på når oppkjøpet fant sted.

Hun refererer alle spørsmål til Suns presseavdeling som er plassert i California. Ledelsen ved Suns Norges-kontor er ikke tilgjengelig for kommentar.

Oppkjøpssummen er foreløpig ikke offentliggjort, men det ble ikke det store beløpet. For Clustra har slitt i lengre tid og sanerte nylig staben både i Norge og USA. Av de 60 tidligere ansatte, satt det bare igjen 15 ansatte.

Telenor Venture var stor eier med 11 prosent av aksjene. Telenor Venture-sjef Rune Rinnan forteller at Suns oppkjøp reddet Clustra fra konkurs.

- De andre eierne var ikke interessert i å spytte inn mer penger og da var det også uaktuelt for oss. Så da Sun meldte seg var dette den beste løsningen, forteller Rinnan til digi.no.

Rinnan vil ikke ut med hva Sun betalte, men det er åpenbart at Sun fikk selskapet og teknologien svært billig.

- Det ble ikke den store økonomiske uttellingen, sier Rinnan tørt.

Rinnan forteller at oppkjøpet fant sted for en uke siden.

Til toppen