Sun omfavner Windows NT

Sun avduket onsdag en teknologi som skal gjøre selskapets datamaskiner kompatible med Windows NT-baserte nettverk. Teknologien er utviklet i samarbeid med AT&T.

Sun avduket onsdag en teknologi som skal gjøre selskapets datamaskiner kompatible med Windows NT-baserte nettverk. Teknologien er utviklet i samarbeid med AT&T.

Project Cascade, som er Suns kodenavn på programvare som bruker teknologien fra AT&T, skal la datamaskiner som kjører Suns Unix-baserte operativsystem, Solaris, enkelt kunne kobles til Windows NT-baserte bedriftsnettverk.

- Våre kunder har spurt oss om bedre samvirke med Microsoft, sier Masood Jabbar, president i Sun Microsystems, til Reuters.

- Ikke bare vil Sun-systemene fungere sammen med systemer fra Microsoft, vi har også funnet en bedre måte å tilby NT-tjenester på i Windows-miljøer.

Programvaren fra Project Cascade skal få Solaris Servere til å opptre sin om de er NT-servere, ved at NT-tjenestene kjører oppå Solaris. I tillegg vil Suns lagringssystemer kunne kobles til Windows NT-baserte servere.

De første konkrete produktene som bygger på denne teknologien vil komme i november i år.

Suns mål med dette prosjektet er å tjene penger på veksten til Windows NT uten at det går ut over selskapets egen andel i servermarkedet. Studier viser at til tross for at stadig flere bruker Solaris, vokser NT dobbelt så fort. Gjennom Project Cascade blir det enklere for selskaper å vedlikeholde nettverk som består av en blanding av NT- og Solaris-maskiner.

Microsoft på sin side ønsker samvirket mellom de to systemene velkommen.

- Microsoft har lenge arbeidet for samvirke med Unix, sier Kara Walker, talskvinne for Microsoft, til TechWeb.

I mai i år lanserte Microsoft tilleggspakken Windows Services for Unix. Denne lar brukere ha felles passord, administrasjon og andre tjenester på tvers av heterogene systemer. Den lar også administratorer bruke Windows NT servere og arbeidsstasjoner i Unix-miljøer.

Til toppen