Sun overtar hele iPlanet

iPlanet er ikke lenger en allianse mellom Sun og AOL Time Warner, men en avdeling under Sun. I Norge håndteres iPlanet av Next Nordic.

Statusen til iPlanet som felles tiltak av Sun og AOL Time Warner opphørte 17. mars i år. I et brev til kundene forklarer Sun-sjef Scott McNealy at iPlanet nå er en avdeling under Sun og en del av kjernen i Sun ONE - Open Net Environment - et miljø som kan oppfattes som Suns alternativ til .Net hos Microsoft. Motivet for at det tok tre år før iPlanet ble formelt organisert der det i praksis har hørt hjemme de siste tre årene, skal være hensynet til den amerikanske konkurranselovgivningen.

I Norden skal iPlanet frontes av Next Nordic AB som har ansatt den norske iPlanet-veteranen Johan G. Brox Grepstad som administrerende direktør for Next Nordic Norway AS.

Grepstad sier til digi.no at han er i ferd med å utlyse ledige stillinger. Nex Nordic AB er en milliardbedrift i det svenske Dimension-konsernet, og varsler betydelige investeringer for å fremme iPlanet-produktene.

- Next-selskapene skal tilføre merverdi i form av lisensforvaltning, sertifisering, presale helpdesk til partnere, driftsupport for og sammen med partnere, og faktisk produktopplysning, sier Grepstad. Han mener iPlanet står for pålitelige, sikre og skalerbare løsninger.

iPlanet-plattformen samler programvare og tjenester innen e-handel, kommunikasjon, identitetsstyring, integrasjon og portaler, servere for web og applikasjoner.

Til toppen