KARRIERE

Sun-sjefens farvel-haiku

Jonathan Schwartz takker for seg med et dikt.

Sun-sjefen gikk av med et dikt.
Sun-sjefen gikk av med et dikt.

Etter fjorten år i Sun Microsystems, de siste fire som leder, takket i går Jonathan Schwartz av som toppsjef.

Hans forgjenger, Sun-gründeren Scott McNealy, ble kjent for sin uvilje til å kutte i staben tross enorme underskudd etter domtcom-årene. Da Schwartz tok over sjefstolen var han langt mer kuttvillig i takt med økt press for å spare inn.

Etter at Oracle slukte Sun ble han til slutt selv overflødig.

Avgangen kommer ikke overraskende. Oracle-sjef Larry Ellison har gjort det klart at det ikke var plass til Sun-sjefen etter sammenslåingen.

Mer overraskende var måten Schwartz valgte å kunngjøre avgangen på. Det gjorde han nemlig med en Twitter-melding på under 140 tegn:

«Today's my last day at Sun. I'll miss it. Seems only fitting to end on a #haiku. Financial crisis/Stalled too many customers/CEO no more»

Det er ikke kjent hva mannen med den lett gjenkjennelige hestehalen vil gjøre fremover. I et kort blogginnlegg forrige uke, skrev han at han regner med at Oracle vil innlemme Sun i en rask og dramatisk prosess.

Jonathan Schwartz forlater selskapet med et sluttvederlag på 12 millioner dollar, samt aksjer til en verdi på rundt 5 millioner dollar, ifølge Cnet.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.