Sun varsler Linux-produkt for bærbare

Sun tar sikte på å gjøre et salgbart produkt av sin interne konvertering av bærbare PC-er til Linux.

Sun tar sikte på å gjøre et salgbart produkt av sin interne konvertering av bærbare PC-er til Linux.

Windows er bannlyst hos Sun. De ansatte har ikke PC-er, men arbeider mot enten Solaris-arbeidsstasjoner eller smartkortstyrte terminaler.

For å øke forholdet mellom antall ansatte og antall kontorplasser fra 0,8 til 1,8, og for å sørge for at de ansatte kan arbeide effektiv og Windows-fritt hjemmefra, er det satt i gang i et program kalt "iWork".

Noen er det dog hensiktsmessig å utstyre med bærbare PC-er. Disse lastes med Linux og med annen tillatt programvare, som StarOffice.

- Våre folk skal ikke måtte ty til Windows bare for å kunne jobbe hjemmefra, sier teknologisjef Sven Ole Skrivervik i Sun Norge til digi.no. - Vi må følgelig også sørge for at ansatte kjører Linux på sine bærbare.

I sin innledning til den pågående LinuxWorld-messen i San Francisco, sa Sun-sjef Scott McNealy at Linux er nøkkelen til å opprette og drive spredte kontorer. Han sa at ordningen med Linux på bærbare skal bli et produkt for markedet, når den interne utprøvingen er fullført. Han antydet også en mulig Linux-PC.

Under den påfølgende pressekonferansen lovet Sun å kunngjøre flere detaljer om sin strategi for Linux-klienter på SunNetwork som selskapet arrangerer fra 18. til 20. september i år.

Til toppen