Sun vil tilby pakkeløsning med Linux-PC-er

Windows-forbudet internt i Sun har gitt selskapet tilstrekkelig erfaring til å tilby bedrifter pakkeløsninger med Linux-PC-er.

Flere års erfaring med Windows-fri databehandling internt, med en blanding av tynne klienter, Linux på bærbare og stasjonære PC-er, og Solaris-drevne arbeidsstasjoner for de kresne, har gitt Sun unike ferdigheter som nå skal omsettes i klingende mynt.

Bedrifter kan spare mye på å unngå lisensutlegg til Windows og Microsoft-applikasjoner, ved å ty til Linux og annen gratisvare. Sun-sjef Scott McNealy varslet på Linux World i midten av august at han ville gi flere detaljer om en framtidig satsing på Linux-PC-er på SunNetwork 2002 i september. Denne konferansen starter seinere i dag, og amerikansk fagpresse har allerede fått flere detaljer.

Les også:

Det er snakk om å sette sammen pakker av Linux PC-er, Linux- eller Solaris-servere, Linux-applikasjoner og Suns smartkortbaserte system for digital ID og éngangs pålogging.


Målgruppen er i første omgang callsentre, banker, fabrikker og andre store miljøer der det ikke er regningssvarende med Windows-PC-er og Microsoft Office på hver arbeidsplass.

Disse miljøene vil i stedet kunne tilbys et antall Linux-klienter med smartkortidentifisering, og en ordning som lar hver bruker få sin personlige arbeidsflate uavhengig av hvilken maskin man bruker til å logge seg på nettet. Prismodellen er ikke kjent.

Til toppen