Supersvitsj fra Fore

Fore Systems utvikler nå en ATM-svitsj som skal være kraftigere enn noe annet på markedet. Svitsjen er beregnet for Internett-leverandører og bedrifter med mer enn 500 brukere.

Ifølge PCWeek Online, planlegger Fore å lansere den nye svitsjen, ASX 4000, under NetWorld+Interop Las Vegas 98-utstillingen som holdes i begynnelsen av mai. Svitsjen skal kunne øke kapasiteten til ATM-baserte stamnett ved å støtte opptil 64 OC-12- (622 Mbps) eller 16 OC-48c-tilkoblinger (2,4 Gbps).

Svitsjen er den første i en familie med høykapasitetsvitsjer basert på Fores neste generasjons svitsjearkitektur som kan skalére til mer enn 100 Gbps.

Svitsjen er fullstendig nonblocking, noe som betyr at den aldri vil miste pakker eller celler, selv om det er sperrer i nettverket.

Ifølge PCWeek Online består ASX 4000-svitsjen av et chassis med 14 spor. Svitsjen vil leveres med to Pentium Pro-baserte svitsjekontrollprosessorer. Den ene er til enhver tid aktiv, mens den andre er klar til å sette inn hvis den første feiler. Svitsjen skal bli leveringsklar i løpet av sommeren.

PCWeek Online skriver at Fore ikke er alene om å utvikle nye, kraftige ATM-svitsjer. Bay Networks, Cisco og 3Com jobber alle med å utvikle nye, høykapasitets ATM-svitsjer med kapasiteter på opptil 100 Gbps.

Til toppen