Svaboe skuffet på solskinnsdag

Bred oppgang sendte IT-indeksen til nye toppnotering på 1626,84 poeng mandag. Høyprofilerte Sjur Svaboe sørget for unntaket og sendte Computer Advances Group til bunns på taperlista etter skuffende kvartalstall.

Advarsler til tross - IT indeksen fortsett ufortrødent oppover og mandag var det igjen dags for ny toppnotering. Indeksen endte opp 2,5 prosent til 1626,84 og slo dermed resten av markedet med god margin. Totalindeksen endte på 1410,04 etter en oppgang på 0,7 prosent.

Børsvinner blant IT-aksjene mandag ble Iterated Systems. Aksjen fikk en solid knekk mot slutten av forrige uke etter at selskapet viste skremmende dårlige tall for første kvartal. Dagens oppgang ble i første rekke drevet av selskapet selv som gjennomførte første del av sitt annonserte aksje-tilbakekjøpsprogram. Iterated aksjen endte opp 5,6 prosent til 47,50 kroner.

Sysdeco fikk medvind mandag etter at selskapet konkretiserte planene rundt tredelingen av selskapet og meddelte detaljer rundt foreslått emisjon i to av de nye enhetene. Sysdeco-aksjen endte opp 5,38 prosent til 23,50 kroner.

Nøyaktig 5,38 prosent ble også oppgangen for Nordic VLSI som endte på 62 kroner da børsen stengte mandag.

- Selskapet skal ha utviklet et kretskort som er svært billig å produsere, men samtidig er konkurransedyktig på kvalitet, sier en analytiker til digi.no.

Netcom beveget seg i riktig retning. Kursen endte på 190 kroner - opp 3,8 prosent fra fredag. Oppgangen blir forklart med at ledelsen i Netcom for tiden gjennomfører en sjarmoffensiv mot investorer i London. I tillegg ble det kjent at telegiganten SBC la inn et solid bud på storaksjonæren i Netcom, Ameritech.

Også Merkantildata la på seg, og Tom Adolfsen kunne nok en gang sole seg i glansen av ny toppnotering for den ekspansive datagiganten. Sluttkursen endte på 116 kroner - opp 3,6 prosent.

- Selskapet følger i store trekk utviklingen blant de svenske systemintegratorene, og disse har utviklet seg svært positivt det siste, sier analytikeren.

Det var altså svært god stemning blant IT-investorene mandag - men ingen regel uten unntak. De som har satset sparepengene sine på Sjur Svaboes Computer Advances Group, fikk seg en lite hyggelig overraskelse da selskapet la fram kvartalstallene i morgentimene. CAGs mye omtalte datterselskapet LANI, viste svak utvikling både på omsetning og resultatsida og med et svakt kvartal i datterselskapet Medea, måtte CAG-aksjen ned 5 prosent til 57 kroner.

Omsetningen var på det jevne på Oslo Børs mandag. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,4 milliarder kroner.

Til toppen