Svakt som ventet i Exabyte

Exabyte leverte torsdag resultater i tråd med det som ble varslet 10. juli. Selskapet står fast ved tidsskjemaet for nye tape-produkter og melder om sterk vekst i salget av biblioteksystemer.

Som varslet tidligere i juli leverte datalagringsselskapet Exabyte et resultat torsdag på fattige 151.000 dollar for det siste kvartalet mot et resultat over en millioner dollar til samme tid i fjor. Omsetningen falt med 28 prosent i samme periode.

I motsetning til Seagate og Quantum som også har levert resultater den siste uken, produserer Exabyte utelukkende datalagringsprodukter basert på databånd. Konsernsjef William Marriner sier i forbindelse med resultatfremleggelsen at inntektsbortfallet reflekterer et generelt svakt marked for datalagringsprodukter. Han forteller at salg gjennom OEM-partnerene har vært spesielt svakt, noe som reflekterer effekten på flere globale kunder av nedgangen i Asia.

Samtidig har selskapet hatt problemer med å lever bånd til Mammoth-stasjoner og biblioteksystemer, noe som har slått ut på lavere salg av disse.

Marriner opplyser også at salget av selve båndstasjonene gikk ned i kvartalet, mens salg av biblioteksystemer økte med 12 prosent.

Exabyte produserer og selger både egenutviklede Mammoth med tilhørende biblioteksystemer og DLT-produkter fra Quantum.

I begynnelsen av mai fortalte Exabytes teknologidirektør, Steve Georgis i et intervju med Internetweek at neste generasjon Mammoth II vil lanseres i midten av 1999 med en kapasitet på 60 GB og en overføringshastighet på 12 MB/sek. Fjerde generasjon er i følge Georgis planlagt lansert i år 2000 med en kapasitet på over 400 GB.

Denne uttalelsen ble bekreftet ved resultatfremleggelsen, men i noe vagere former da selskapet opplyste at de ville lansere annen generasjon Mammoth i midten av 1999 med høyere ytelse og enn sine konkurrenter på samme tidspunkt. Selskapets konsernsjef William Marriner mente at dette produktet vil gi dem muligheten til å bli ledende i mellomsjiktet av markedet for båndstasjoner.

Til toppen