Sveitsisk UMTS-auksjon - en lisens til hver

Etter at undersøkelser ikke har avslørt avtalt spill om UMTS-lisenser i Sveits relanseres auksjonen den 6. desember. Fire interessenter vil ventelig by på fire lisenser.

Sveitsiske myndigheter vil nå likevel gjennomføre auksjonen av UMTS-lisenser.

Den opprinnelige auksjonen ble avlyst i siste liten fordi ni tilbydere i dagene forut for auksjonen skrumpet inn til fire i et urovekkende tempo. Dette medførte at myndighetene ville foreta en gjennomgang for å se om det kunne være gjort ulovlige avtaler i forkant av auksjonen.

Det skal til nå ikke være funnet bevis for at det har foregått noe avtalt spill i kulissene for å sikre seg billige UMTS-lisenser.

Den nye auksjonen starter 6, desember. I og med at det i første rekke er de gjenværende fire konkurrentene som vil være aktuelle for en lisens blir det regnet med en rask gjennomføring.

I tillegg til Swisscom vil Telefonica, Orange (Sveits) og Tele Danmark kontrollerte Sunrise/DiAx være med i auksjonen.

Minimumsprisen for en konsesjon er satt til 50 millioner sveitsiske franc, tilsvarende rundt 265 millioner kroner.

Swisscom har tidligere kritisert avgjørelsen om å stanse auksjonen. Selskapet mener nå at torsdagens avgjørelse er positiv fordi den legger bedre til rette for en raskere investeringstakt og dermed hurtig utbygging av nettet.

Selskapet har annonsert at de regner med å investere over 1 milliard sveitsiske franc, tilsvarende 5,3 milliarder kroner, i utbyggingen av sitt UMTS-nett.

Til toppen