Svensk fingerføling

Svenske Fingerprint Cards stiger kraftig på opplysninger om at selskapet er på vei mot en større avtale med USAs forsvarsdepartement. Positivt for Nordic VLSI (NOD) som har en utviklingskontrakt med selskapet.

Svenske Fingerprint Cards som utvikler en teknikk der fingeravtrykk identifiserer rett bruker av kort, mobiltelefoner og datasystemer og som fungerer som et sikkerhetssystem for å åpne dører, har steget kraftig de siste dagene på opplysninger om at selskapet er på vei mot en større avtale med USAs forsvarsdepartement. I følge den svenske næringsavisen DI skal seks personer fra det amerikanske departementet hatt samtaler med Fingerprints ledelse i Gøteborg i går.

Dette er positive nyheter for Nordic VLSI (NOD) som har inngått kontrakt med Fingerprint Cards om langsiktig samarbeid rundt teknologiutvikling og kommersialisering av konseptet. Kontrakten omfatter utviklingsarbeide, komponentleveranse og lisensrettigheter.

Tidligere har det blitt sagt fra Fingerpoint Cards side at Ericsson skal lansere en telefon med en innebygd fingeravtrykk- sensor. Selskapet arbeider med flere mobilprodusenter (Nokia) som vurderer å bruke teknologien til Fingerprint Cards i sine mobiltelefoner.

Selskapet har fått mye oppmerksomhet rundt selskapets PIN-kodefri passeringskontroll og innloggning til PC-er og mobiltelefoner.

Fingerpoint Cards har de siste to dagene steget med over 20%, og er sist omsatt på kurs 100 SEK.

Til toppen