Svensk postvesen vil selge deler av Torget

Etter en hard vår for den svenske postens e-handelstjeneste Torget, ønsker eierne nå å få inn flere nye partnere innen årets slutt.

Torget.se har både vært en suksess og en fiasko for det svenske postvesenet. Torget har blitt godt mottatt, men har tapt penger så det svir. Svien ble til slutt så vond at Posten Sverige har bestemt seg for å bringe inn en partner som kan eie e-handelsportalen sammen med postverket.

Posten i Sverige vil ikke nødvendigvis sitte med majoriteten av Torget og e-handelsselskapes aksjer etter at rett partner er funnet.

- Jeg har ikke låst meg med noen modeller. Jeg kan tenke meg at Posten kanskje skal kunne gå under majoritetsgrensen hvis det er hensiktsmessig ut ifra et verdibygningssynspunkt, sier Lennart Grabe, administrerende direktør for Posten Sverige til den svenske næringslivsavisen Finanstidningen.

Våren har vært dyster for mange svenske e-handelsselskaper som driver med salg til privatpersoner, skriver Finanstidningen. Dette har også Torget fått erfare. Posten har sprøytet atskillige millioner kroner inn i portalen, uten å få så mye tilbake. Samtidig taper Torget terreng i forhold til sine konkurrenter. Siden februar har antall besøkende dalt med 22 prosent.

Finanstidningen skriver at Torgets finansielle resultat er hemmelig, men resultatet for Postnet, den delen av det svenske postverket hvor Torget inngår, tapte nær 12 prosent av omsetningen.

Torget passer ikke lenger inn i planene til det svenske postverket. For nå er det business-to-business som gjelder. Dette vil ikke si at Torget forsvinner, men at Posten Sverige trenger en kraftig partner som kan drive netthandelen, mens postverket kan ta seg av logistikk og ekspedering samt system.

Det er uvisst hvem den potensielle partneren til det svenske postverket kan være, men sansynligvis blir det en en eksisterende, større portal. For nå trenger tjenesten trafikk og markedsføring, samt innhold og kobling med andre ressurser.

Til toppen