Svenske ga norsk IT-oppgang

Fortsatt oppgang i NetCom bidro sterkt til tirsdagens nølende oppgang i IT-indeksen. Gode tall fra den svenske mobiloperatøren Europolitan var utslagsgivende faktor.

Mens resten av markedet falt fortsatte IT-indeksen å krype oppover tirsdag. Totalindeksen endte ned 0,3 prosent til 1330,3 poeng mens IT-indeksen endte opp 0,4 prosent til 1523,3 poeng.

I takt med det øvrige markedet falt Merkantildata noe tilbake tirsdag, men dette ble veiet opp av oppgang i tungvekteren NetCom. Aksjen, som i stor grad blir priset i samsvar med utenlanske mobiltelefonoperatører reagerte positivt på at svenske Europolitan leverte knalltall. Europolitan viste kraftig vekst i omsetningen samtidig som marginbildet var langt bedre enn svenske analytikere hadde håpet på. Oppgangen for den svenske mobiloperatøren ga en oppgang for norske NetCom på 3,3 prosent til 252 kroner.

Helt på topp tirsdag endte likevel TTI-holding men en oppgang på 11,1 prosent til 10 kroner. Det spørs imidlertid om oppgangen skal ilegges vekt tatt i betraktning at aksjen mandag var å finne langt nede på taperlista. Utslagsgivende for kursutviklingen vil være om selskapet får i havn nye OEM-kontrakter som ledelsen har indikert at er like om hjørnet.

- Selskapet har en elendig track-record og det gjenstår å vise om ledelsen holder ord. Innen den tid er det rimelig at selskapet er priset på en egenkapitalresket PS på rundt 0,25, sier en analytiker til digi.no. Han legger til at den samme PSen i Tandberg Data idag ligger på rundt 0,7.

- Litt av forskjellen ligger også i at det er en viss konkursrisiko i TTI. Tandberg Data sin store kontantreserve utelukker denne muligheten, sier analytikeren.

Tandberg Data falt med 1,6 prosent til 30 ,50 kroner tirsdag. Lang verre gikk det med Ask som falt med 4,6 prosent til 52,50 kroner.

- Det er mye usikkerhet i forhold til Proximas posisjon i det amerikanske markedet¨og før dette er avklart tror jeg kursen vil være noenlunde stabil mellom 50 og 55 kroner, sier analytikeren.

Som vanlig den siste uka var aktiviteten lav på Oslo Børs tirsdag. Omsetningen, inkludert grunnfondsbevis endte på 705 millioner kroner.

Til toppen