Svenske lukter på telefonkatalogen

Det tidligere Telia-eide telefonkatalogselskapet Eniro vil kjøpe Telenor Media som blant annet omfatter telefonkatalogutgivelse.

"Det arbeides nå med sikte på å få ny eierstruktur for Telenor Media AS", skriver Telenor ASA i kvartalsrapporten som ble presentert på onsdag.

For kilder sier til Reuters at Eniro nå vil kjøpe Telenors katalogselskap for 800 millioner euro (7,5 milliarder kroner). Budet skal være et svar på et annet bud på 700 millioner euro (6 milliarder kroner) fra amerikanske Texas Pacific.

Telenor har tidligere varslet at en har satt i gang prosessen med å forberede en børsnotering av Telenor Media, der telefonkatalogen er den viktigste delen av virksomheten. Årsaken til det er at Telenor Media ble definert utenfor kjernevirksomheten av Telenor ved børsnoteringen i fjor.

Telia har ikke solgt seg helt ut av Eniro og eier fremdeles solide 47 prosent. Tidligere har italienske Seat Pagine Gialle ønsket å legge inn bud på Eniro, men trakk budet etter børsfall i vår. Det italienske selskapet har også tidligere vært nevnt som interessert kjøper av Telenor Media.

Om Eniro ender som kjøperen slipper i det minste selskapet å selge unna svenske deler av virksomheten for å få aksept fra nasjonale konkurransemyndigheter. Telenor passet på å selge sine svenske telefonkataloger til Tele Danmark høsten 1999 i forkant av det mange trodde skulle bli et fusjonert Telenor/Telia.

Til toppen