Sykdom hos Symantecs doktor

Den nyeste utgaven av Symantecs Norton Utilities for Windows kan få PC-er til å låse seg og hindre brukerne tilgang til diskettstasjonen. Norton Utilities skal blant annet hjelpe brukerne med å finne årsaker til feil på sine datamaskiner.

Feilen ble først rapportert av BugNet torsdag denne uken. Etter det skal Symantec ha en rekke irriterende problemer i Norton Utilities 3.0.7. Selskapet skal ha identifisert seks scenarier som kan få System Doctor i verktøypakken til å låse når man avslutter operativsystemet. Noen av disse scenariene gjelder kun for Windows 98, ikke minst operativsystemets "standby"-egenskap. Dette er en måte å raskt skru maskinen 99 prosent av, uten at det man arbeider med går tapt.

Brukere av Windows 98 som bruker den siste utgaven av Norton Utilities (NU) kan også støte på problemer med å få tilgang til diskettstasjonen etter at oppgraderingen av NU er installert. Dette gjelder sannsynligvis når brukeren har stilt NU inn slik at System Doctor startes automatisk opp ved oppstarten av maskinen.

Til tross for at endel brukere har opplevd problemer med installasjonen av Windows 98, har det bare blitt rapportert om én mindre feil i operativsystemet hittil; at en bruker som avslutter Windows 98 mellom klokken 23:59 og 00:00, kan oppleve at datoen i maskinen forskyver seg enten en dag tilbake eller to dager fremover. Det er likevel uklart om det er operativsystemet som er årsaken til at Norton Utilities ikke fungerer som det skal.

BugNet har en oversikt over alle feilkildene og forslag hvordan man kan omgå dem på sine BugAlert-sider (se peker i margen til høyre). Symantec har foreløpig ingen fiks klar.

Til toppen