Sysdeco vil vekk fra dårlig rykte

Sysdeco-navnet har blitt en belastning for restene av Sysdeco Group, Sysdeco ASA. Underskuddsforetaket vurderer å skifte navn i løpet av fjerde kvartal.

Sysdeco ASA, som er restene av Sysdeco Group ASA, vurderer sterkt å skifte navn. Årsaken er at selskapet ikke vil ønsker å være forbundet med kriserammede Sysdeco Group.

- Navnet blir en større belastning uke for uke, sier administrerende direktør i Sysdeco ASA, Per Bakseter, til digi.no. Han understreker imidlertid at det er først og fremst i det norske markedet navnet klinger dårlig.

- I utlandet er ikke forholdene rundt Sysdeco Group kjent, det er først og fremst i det norske finansmiljøet vi sliter, sier Bakseter.

Så langt har heller ikke Sysdeco ASA imponert norske finansmiljøer. Første halvår endte med et underskudd på 26 millioner kroner av en omsetning på 62,1 millioner. Mye av det dårlige resultatet skyldes engangskostnader i forbindelse med Sysdeco Group-fisjonen, men selv uten dette ga perioden et solid underskudd. Resultatet for tredje kvartal vil heller ikke ende på plussiden, men situasjonen er bedre enn i første halvår, forsikrer Bakseter.

- Driften blir noe bedre, samtidig som engangskostnadene nå er tapt, sier Bakseter som tror på pluss i fjerde kvartal.

- I fjerde kvartal vil vi få endel kostnader forbundet med utfisjoneringen av Software Tools som skal gjennomføres i perioden. Likevel tror jeg vi skal kunne levere et overskudd, sier Bakseter som innser at forholdene så langt ikke har ligget til rette for å skille ut virksomheten.

- Det er ikke så greit å være på børs akkurat nå - det tror jeg mange med meg vil være enig i, sier Bakseter som innser at det må hentes inn penger forbindelse med utskillingen av Software Tools. Det er fortsatt usikkert hvor mye frisk kapital det er behov for, men Bakseter har allerede lagt slagplan over hvordan pengene skal hentes inn.

- Det blir ingen offentlig emisjon. Vi regner med å henvende oss til en utvalgt gruppe investorer, sier han og understreker at det nye selskapet ikke vil gå på børs med det første. Aksjer i det nye selskapet vil trolig bli omsatt i gråmarkedet etter emisjonen.

Bakseter sier til slutt at et naturlig tidspunkt for Sysdeco å skifte navn vil være i forbindelse med den forestående fisjonen.

Til toppen