Tandberg Data lanserer SLR6

Tandberg Data varslet torsdag at de starter full produksjon av SLR6 i august måned. Produktet vil ha noe bedre kapasitet enn tidligere varslet.

SLR6 vil ha kapasitet til å lagre 12 GB med data (24 GB komprimert 2:1), hvilket er 20 prosent mer enn tidligere varslet. Lesetiden er satt til 1,2 MB per sekund.

- Vi har hele tiden jobbet med disse spesifikasjonene som et mål, men har ikke ønsket å love mer enn 10 GB, forklarer markedsdirektør Bjørn Evensen.

Disse spesifikasjonene er noe bedre enn det vanligste DDS-3 produktet fra HP som er markedsledende i dag og identiske med DDS-3 fra Sony, men Tandberg Data mener at produktet gir en lavere kostnad og er mer pålitelig.

- Utviklingen av SLR6 er blant annet drevet frem av kunder som har uttrykt at de har problemer med påliteligheten til DAT/DDS-teknologien, sier markedsdirektør Bjørn Evensen i Tandberg Data.

Til digi.no sier Evensen at undersøkelser foretatt av flere selvstendige analyseselskaper viser at DAT/DDS har en retur-rate på mellom 7 og 11 prosent. Det innebærer at opp til hvert tiende produkt sendes tilbake fra kunden grunnet produktfeil. Tandberg Data kan på sin side melde om en returrate på under en prosent og sier offisielt at de skal ha en returrate på sine SLR-produkter på under 1,5 prosent.

Tandberg Data sier at SLR6 skal ha en utsalgspris 100 dollar under DDS-3. Det betyr i praksis at prisen vil ligge i området 775-795 dollar.

Det nye produktet er kompatibelt med gamle SLR4 og SLR5 og kompatibelt fremover til MLR-serien.

Dermed har Tandberg Data delvis gått vekk fra prinsippet om at nye produkter skal være kompatible med alle tidligere produkter. Dette begrunner selskapet med at deres partnere har indikert at det i praksis ikke er formålstjenlig med tilbake-komptatibilitet lenger enn to generasjoner.

Tandberg Data varslet for få dager siden at de også ville starte produksjon av Travan NS 20. Selskapet mener at dette produktet ikke vil komme i direkte konkurranse med SLR-produktene.

- For det første har vi en mye høyre installert base på våre egne produkter. Jeg ser ingen grunn til at eksisterende kunder på SLR og MLR skal velge å gå over på Travan. Dernest har Travan dårlig tilbake-kompatibilitet og roadmapen er meget begrenset. Derfor tror vi dette produktet er mer aktuelt for et annet markedssegment enn våre egne produkter, sier Bjørn Evensen til digi.no

Evensen vil ikke si noe om hvorvidt SLR6 vil inngå i eksisterned OEM-avtaler, men mener produktet er en naturlig oppgradering fra SLR4 og SLR5, han understreker at han får rapportert god omsetning av SLR5.

Til toppen