Tandberg-datter til sengs med fienden

Tandberg ASA sitt amerikanske datterselskap NuVision Technologies Inc. vil nå selge produkter fra hovedkonkurrentene Polycom, PictureTel, VTEL og 3M.

Tirsdag lanserer NuVision et nytt videokonferansekonsept i samarbeid med morselskapet Tandberg ASA sine argeste konkurrenter.

NuVision tilbyr kundene en leieavtale hvor man betaler for å bruke en videokonferanseenhet fra enten Polycom, PictureTel, VTEL eller 3M i tre år. Produktene leies ut sammen med fem timers linjeleie fra enten MCI/WorldCom, AT&T eller Sprint.

Programmet ser ut til å være en videreutvikling av det programmet som NuVision har kjørt på Tandberg-produkter hvor man leier en Tandberg Vision 3000 for 384 dollar per måned sammen med en rabattavtale med en teleaktør som leverer ISDN-tilknytning.

PictureTel er den gamle hovedsamarbeidspartneren til NuVision og var inntil 1998 markedsledende på videokonferanseutstyr. Polycom er i følge de siste markedsstatistikkene dagens markedsleder.

NuVision Technologies er et heleid datterselskapet av Tandberg ASA. Forholdet mellom Tandberg ASA og NuVision har vært tildels meget anstrengt det siste halvåret.

Finansdirektør Terje Rogne i Tandberg ASA er foreløpig ikke tilgjengelig for kommentar, da han nå er på besøk hos nettopp NuVision Technologies.

Til toppen