Tandberg kun nummer tre

Tandberg ASA er nummer tre i markedet for "gruppe" videokonferanse-utstyr. Det sier bransjeanalytiker Elliot M. Gold til digi.no.

- Jeg hadde forventet at Tandberg ville ta posisjonene som nummer to i markedet for disse produktene, men det var før Polycom annonserte sin heller aggressive prisings- og distribusjonsstrategi, sier Gold til digi.no.

Det var mandag 1l. mai at Polycom meldte at Gold navnga selskapet som nummer to i markedet for grupperoms videokonferanseutstyr. Elliot Gold sa i sitt nyhetsbrev (Telespan) datert 4. mai at Polycom hadde levert 1.841 ViewStation-produkter i løpet av første kvartal, og at han regnet med at selskapet ville holde posisjonene som nummer to i denne delen av videokonferansemarkedet.

Til digi.no sier Gold at Tandberg bør kunne holde posisjonen som nummer tre i dette markedet med mindre Sony tar markedsandeler i det europeiske markedet.

- Europa er Sonys beste marked, og det er der de eventuelt kan vise såpass sterk vekst at de går forbi Tandberg i markedsandeler.

- Tandberg vil være nummer tre world-wide i ett til to av kvartalene i inneværende år og i 1999, tror jeg.

Til toppen