Tandbergs Quantum-avtale ikke eksklusiv

Tandberg Data blir neppe den siste som inngår produksjonsavtale på Quantums DLT-produkter. En talskvinne for Quantum sier at Quantum allerede nå er åpen for flere produsenter av båndstasjonene.

Tandberg Data annonserte for få uker siden at selskapet har inngått en avtale med Quantum om å produsere og selge selskapets DLT-båndstasjoner.

DLT-båndstasjonene har hatt stor suksess i markedet for tyngre datasystemer, og for Tandberg Data - som sliter med salget av sine SLR produkter - var avtalen en kjærkommen nyhet. Spørsmålet markedet ennå ikke har fått svaret på er HVOR lønnsom avtalen er for Tandberg Data, eller mer konkret hvor feite royalties selskapet må betale til Quantum for produksjonslisensen.

Så langt har imidlertid markedet vært av den oppfatning at Tandberg Data vil være alene om avtalen, noe som i det minste gir en indikasjon på at produksjonsvolumet på DLT-stasjoner fra Tandberg Data har et betydelig potensial. Ifølge Quantum er det imidlertid langt fra sikkert at Tandberg Data får være alene om avtalen.

- Selv om vi for øyeblikket fokuserer på å få avtalen med Tandberg Data opp å stå, er vi åpen for avtaler med andre som ønsker å produsere DLT-stasjonene, sier talskvinne for Quantum, Nancy Morrison, til digi.no. Hun vil imidlertid ikke uttale seg om selskapet er i forhandlinger med andre produsenter på det nåværende tidspunkt.

Et annet spørsmål som dukker opp i forbindelse med avtalen er hvorvidt Quantum akter å benytte seg av sin opsjon på å produsere SLR.

- For å være helt korrekt har vi ingen opsjon på å produsere SLR, men en opsjon på å forhandle frem en avtale på SLR-båndstasjonene. På det nåværende tidspunkt er dette imidlertid uaktuelt, ettersom vi fokuserer på den øvre delen av markedet, sier Morrison.

Til toppen