Tele 1 Europe vil samarbeide med amerikanere

Tele 1 Europe har gått i spann med en svensk og en amerikansk partner for legge frem en troverdig UMTS-søknad.

Tele 1 Europe har som ventet levert inn en søknad på en av de fire UMTS-lisensene staten skal dele ut. Selskapet har slått seg sammen med det amerikanske konsernet Western Wireless der den svenske teleoperatøren Rix Telecom også er med.

Western Wireless eier og opererer mobilnett for bedrifts- og privatmarkedet i 19 stater i USA og dekker med dette ca 25% av USAs kontinent. Konsernet ble etablert i 1994, har i dag 2000 ansatte og er notert på Nasdaq. De har mobillisenser i en rekke land, blant annet på Island og Irland.

Viktigere er det trolig at selskapet har en fet lommebok - Western Wireless etablerte VoiceStream Wireless som ble solgt til Deutsche Telecom for 50 milliarder dollar i sommer.

De tre selskapene lover friskt at de skal bli aktørene som bygger ut raskest dersom de får en konsesjon; Løftet er å dekke 26 byer og tettsteder i Norge i løpet av 2005. I tillegg vil utbyggingen omfatte til jernbanestrekninger, veier og flyplasser.

Tele 1 Europe vil ikke si noe om andre partnere, men forteller at de allerede har inngått avtale med to norske tjenesteleverandører, såkalt virtuelle operatører som vil utvikle bredbåndstjenester for Tele1 Europes nett dersom selskapet blir tildelt UMTS-konsesjon.

Til toppen