Tele Danmark beholder NMT 900

De nordiske teleoperatørene velger ulike strategier for sine NMT 900-nett. Den danske teleoperatøren Tele Danmark sier nå at selskapet ikke har planer om å legge ned sitt mobilnettet basert på NMT 900.

Svenske Telia varslet sist uke at selskapet ønsker å legge ned sitt NMT 900-mobilnett ved utgangen av år 2000, og heller investere 200 millioner kroner på å bygge ut GSM-nettet slik at det får tilnærmingsvis like god dekning som dagens NMT-nett.

Nå varsler Tele Danmark at selskapet ikke har noen planer om å legge ned sitt NMT 900-mobilnett. Selskapet har fremdeles 200.000 kunder i dette mobilnettet etter en nedgang på vel 50.000 siste år.

Selskapet mener at privatkunder som ikke har behov for tilleggstjenester som mobilsvar eller viderekobling vil NMT-nettene være billige alternativer, siden GSM og NMT har like god dekning i landet.

Telenor har tidligere bedt om forlenget frist for å avgjøre om selskapet skal beholde sine NMT-nett eller ikke, blant annet med argumentet om at en ønsker en fellesnordisk løsning.

For NMT 450 er situasjonen annerledes, og ingen av de nordiske teleoperatørene har så langt varslet nedleggelse av disse mobilnettene.

Til toppen