Tele Danmark betalte ni millioner for domenet sitt

Det danske teleselskapet Tele Danmark byttet i vår navn til TDC, men glemte å sjekke om domenet var ledig. Nå er det kjent at det danske selskapet betalte én million dollar, eller vel ni millioner kroner for ".com"-utgaven av sitt eget navn.

"tdc.com" var nemlig et domene eid av Track Data Corporation. Nå er det klart at selskapet selger domenet "tdc.com" for én million dollar. Track Data lever normalt av informasjons og handelssystem, blant annet for daytradere.

I en børsmelding fra det Nasdaq-registrerte selskapet heter det at det er et europeisk teleselskap som har overtatt domenet. Noe annet enn Tele Danmark kan det imidlertid ikke være snakk om.

- De kontaktet oss, vi forhandlet, og kom fram til en løsning som var til nytte for begge selskapene. Vi synes vårt nye domene trackdata.com fungerer aldeles utmerket, et domene som vi allerede eide, sier konsernsjef i Track Data, Barry Hertz, til Reuters.

I mai kjøpte TDC (tidligere Tele Danmark) "tdc.dk" fra Thy Data Center, men ingen av partene ville da si hva det domenet kostet.

Av sammenlignbare saker finnes Orange, som kjøpte domenet "orange.com" fra Orange Technologies tidligere i år, trolig for flere titalls millioner kroner.

Note: Saken er korrigert i nest siste avsnitt etter publisering. "tdc.ck" er endret til det korrekte "tdc.dk".

Til toppen