Tele-Tormod vil bli mobil service provider

I Telenor vurderes nå mulighetene for at selskapet skal etablere seg som service provider på mobiltelefoni i de markedene der selskapet ikke eier egne mobilnett. På denne måten kan selskapet lansere en europeisk mobiltjeneste, blant annet basert på selskapets planer om å bli en betydelig aktør innenfor mobilt Internett.

Dermed varsler Telenor at selskapet vil gjøre det samme i utlandet som en rekke aktører har varslet at de vil gjøre i Norge; nemlig kjøpe mobilkapasitet fra en av de eksisterende mobilnetteierne.

Viseadministrerende direktør i Telenor Mobile Communivcations, Morten Karlsen Sørby, bekrefter overfor digi.no at selskapet er innstilt på å forsøke å lansere ulike service provider-konsepter ute i Europa, og selskapet vurderer nå om dette er økonomisk fornuftig.

- Dette er i stor grad avhengig av de regulatoriske rammebetingelsene i det enkelte marked. Men dette er samtidig et meget aktuelt verktøy for å etablere oss i marked der vi ikke vil ha andre mobilaktiviteter sier Karlsen Sørby.

I Telenor vurderes nå alle de europeiske markedene med tanke på å søke på de nye UMTS-mobillisensene som alle land skal tildele de neste halvannet året, unntatt i Finland, Spania og Storbritannia der tildelingen allerede har skjedd.

I dette arbeidet er det avgjørende for Telenor at selskapet har tilgang til en kundebase, enten fra dagens GSM-operasjoner i nær ti europeiske land, eller via ulike samarbeidspartnere.

- Det er et fortrinn å ha en GSM-operasjon i et marked, men ingen betingelse, sier Karlsen Sørby

- Erfaringene fra Storbritannia viser at det er de eksisterende GSM-aktører som er best posisjonert til å få UMTS-lisenser. Å etablere seg som service provider seiler imidlertid opp som det beste alternativet i de markedene der selskapet ellers ikke vil komme igjennom som mobilnetteier.

Til toppen