Tele2 kjøper Enitels telefonikunder

Enitel vil ikke lenger drive med telefoni og Internett mot privatmarkedet. Det er klart tirsdag morgen etter at konkursboet har solgt ut denne delen av virksomheten til tele2.

Enitel har solgt alle sine telefoni- og internettkunder med unntak av de 350 største bedriftskundene. Telefoni- og internettkundene blir så snart som mulig overtatt av Tele2 Norge AS, skriver Enitel i en kort pressemelding sendt ut tirsdag formiddag.

Dermed er det klart at Telenor bare får èn stor konkurrent i privatmarkedet for telefoni i Norge. Telia Norge, som Enitel kjøpte i desember 1999, representerte den største satsingen i forkant av teleliberalisierngen 1.1.1998, med enorme PR-kampanjer med det mål å få folk til å bytte teleoperatør fra Telenor til Telia, da framstilt som telemarkedets hvite ridder. I forbindelse med den planlagte fusjonen mellom Telenor og Telia, solgte Telia som televirksomhet i Norge til Enitel.

Enitel melder nå at kundene vil få informasjon fra Tele 2 om det praktiske rundt bytte av leverandør og eventuelt nye priser. Ingen av Enitels ansatte vil overføres til Tele 2 som en følge av dette salget.

Etter at Enitel AS meldte om konkurs i går, har det blitt arbeidet intensivt med å selge deler av virksomheten. Det arbeides videre med forslag til løsninger også for andre deler av Enitels virksomhet.
Samferdselsdepartementet garanterte mandag for driften i Enitel i inntil fem dager.

Til toppen