Telenor fornøyde så langt

- Alliansen styrker BT, og vil derfor også styrke oss, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard om gårsdagens tele-allianse.

Senere denne uken blir Telenor orientert av British Telecom (BT) om det nye samarbeidet mellom BT og AT&T, men så langt er man i Telenor fornøyde med det som har skjedd.

- Det skjer en blokkforskyvning i bransjen, der tidligere konkurrenter finner sammen, sier Melgaard. Han finner ennå ikke mange negative sider for Telenor, noe han gjør for Telia. - De mister sin viktigste internasjonale partner. I så måte har vi gjort et bedre valg.

En del av det nye venturet blir BTs Concert, og Telenor er både lokal distributør av Concert-produkter, sammen med svenske Telenordia og Tele Danmark, og har i tillegg Concert på kundelista. En allianse som skissert kan derfor bety et større marked også for Telenors produkter

Melgaard peker på at AT&T har et større kundepotensial for Telenor enn det MCI hadde. Og produkter som i dag selges til BTs kunder gjennom Concert, kan like gjerne bli nye produkter for dagens AT&T-kunder.

Telenors konsernledelse møtes ikke før til neste uke, og det er så langt ikke en situasjon som skulle tilsi noe annet, sier Melgaard.

Analytikere som digi.no har snakket med mener det nylanserte samarbeidet så langt ser ut til å kunne være et pluss for Telenor, men mest av alt for BT og AT&Ts eiere. Denne alliansen gis mye bedre muligheter for å tjene penger enn andre teleallianser, som så langt har til gode å vise overskudd.

Til toppen