Telenor halverer ADSL-prisene

Prisen norske bedrifter må betale for sine datalinjer stuper, både fra Telenor og konkurrentene. Nå har Telenor halvert prisene på sine ADSL-linjer, men de er fremdeles dyre.

Det er datalinjer for bedrifter Telenor tjener penger på,og det er her det har dukket opp flest konkurrenter. Telenor er ikke prisledende, men følger etter konkurrentene nedover - til glede for et næringsliv som blir stadig mer avhengig av Internett.

Hva du må betale kommer an på flere faktorer, men det viktigste er om du trenger en fastlinje eller klarer deg med en ADSL-linje. Med en fastlinje får du en garantert båndbredde mellom to punkter, for eksempel to kontorer eller deg og din driftspartner. Dette er valget for Internett-fokuserte selskaper og større aktører.

Men de fleste norske bedrifter vil kunne klare seg med en ADSL-linje som kobler deg direkte på Internett. Dette kan gi litt varierende fart, særlig mot punkter utenfor Telenors nett, men prisen er langt bedre.

Telenor har lenge solgt ADSL-linjer til bedriftsmarkedet, men høye priser og liten markedsføring har ikke gitt mange kunder. Men nå har Telenor halvert prisene. For 4.000 kroner i måneden får du nå en linje med 2 Mbit ut på Internett og en 448 Kbits "sendelinje" i retur. En 640/256 kbps-linje koster 2.100 kroner i måneden. Med på kjøpet får du en basistjeneste for hosting av bedriftens Internett-side.

Til sammenligning koster en fastlinje med 2Mbit hver vei 13.000 kroner i måneden fra Telenor.

Årsaken til priskuttene, forklarer Nextra til digitoday.no, er at selskapet har startet salg av ADSL-linjer til privatmarkedet og får dermed stordriftsfordeler.

Nextra nekter for at det er NextGenTel som presser selskapet. Men om ikke NextGenTel ikke er en trussel, så vil de bli det etterhvert som selskapet bygger ut sine nett.

NextGenTel tar nemlig 1.138 kroner i måneden for en 2 Mbit/640 Kbit.-linje, både for bedrifter og privatkunder. Selskapet tilbyr også en 8 Mbit/864 Kbit-linje for 4.300 kroner i måneden.

Med sitt priskutt reduserer Telenor NextGenTels prisfordel fra en åttendel til litt under en fjerdedel.

Til toppen