JUSS OG SAMFUNN

Telenor kjøper aksjer i Metropol TV

Telenor kjøper via datterselskapet Telenor Bredbåndstjenester en aksjepost på 14,1 prosent av aksjene i TV-kanalen Metropol gjennom en rettet emisjon.

Frode Eriksen
18. des. 2000 - 15:05
Telenor
Metropol
A-pressen ASATelenor Avidi ASUnited Pan-European CommunicationsCanal Digital AS

- Telenor mener TV-kanalen Metropol på kort tid har greid å etablere et levedyktig konsept for storby-TV. Gjennom vår inntreden på eiersiden håper vi å kunne bidra med nødvendig kapital som muliggjør en videre oppbygging og utvikling av Metropol, sier administrerende direktør i Telenor Bredbåndstjenester, Stig Eide Sivertsen.

Han sier kjøpet av aksjene i MetropolTV er i tråd med Telenors strategi om å legge forholdene til rette for utvikling av lokalt innhold som kan distribueres via bredbåndsnett.

I tilknytning til forhandlingene har det også vært kontakt med NRK om framtidig produksjon og leveranse av arkivmateriale for storbykanalen. NRK stiller seg positiv til dette og vil i løpet av kort tid inngå forhandlinger med sikte på å avklare grunnlaget for en eventuell samarbeidsavtale med storbykanalen.

Administrerende direktør Jan Erik Pedersen i Metropol ser nå fram til å kunne videreutvikle og befeste kanalens posisjon i markedet både ved å få Telenor inn på eiersiden og gjennom et samarbeid med NRK.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.