Telenor kjøper halve Sonofon for 15 milliarder

Telenor kjøper 53 prosent av aksjene i det danske mobilselskapet Sonofon for nær 15 milliarder kroner.

Aksjekjøpet kommer bare dager etter at Stortinget fredag lettet på rammene Telenor hadde å forholde seg til i forhold til fremtidige oppkjøp. Samtidig innevarsler dette en ny fremtid på det nordiske mobilmarkedet og en helt ny konkurransesituasjon i det danske og norske telemarkedet.

Telenor kjøper den største av de to aksjepostene i Sonofon på 53,5 prosent, tilhørende danske Store Nord, mens resterende eies av Bell South, som så langt har vært ansett som den mest sannsynlige selger.

Sonofon har om lag 900 000 mobilabonenter og en markedsandel på vel 30 prosent med sitt landsdekkende GSM-mobilnett. Telenors investering er på ca. 13,1 milliarder danske kr, eller vel 14,5 milliarder norske kroner. Telenor vil også overta Store Nords lån til Sonofon på 548 millioner danske kroner.

Kjøpet må godkjennes av danske og europeiske myndigheter før det gjennomføres.

- Vi er fornøyd med å ha lykkes i å overta 53,5 prosent av aksjene i Sonofon. Investeringen i Sonofon bekrefter vårt mål om å bli en betydelig operatør i det europeiske markedet. Kombinert med vår posisjon i Norge vil denne investeringen styrke vår posisjon som et ledende telekommunikasjonsselskap i Norden, som er verdens mest avanserte marked innen mobilkommunikasjon, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen.

Ulrik Bülow, som er administrerende direktør i Sonofon sier at selskapet med Telenor som strategisk partner lettere kan realisere sine muligheter innenfor nye mobile internettjenester.

Credit Suisse First Boston har vært finansiell rådgiver for Telenor i forbindelse med kjøpet.

Klokken 12:00 i dag vil Telenor avholde en pressekonferanse i forbindelse med dette rekordkjøpet.

Til toppen