Telenor kjøper mer i Russland

Nextra plasserer seg nå også på det russiske Internett-kartet ved kjøpet av 51 prosent av aksjene i det russiske Internett-selskapet Elvis Telecom.

Kjøpet av Elvis Telecom markerer en videreføring og utvikling av det tette samarbeidet mellom Telenor og mobilselskapet Vimpelcom. For VimpelCom eier resten av Elvis Telecom, samtidig som Telenor eier vel en tredel av aksjene i Vimpelcom. Hva aksjeposten koster opplyser Nextra ikke.

Det russiske internettmarkedet trolig står foran betydelig vekst de neste 12 - 18 månedene. Dette skyldes både generell vekst i den russiske økonomien og høyt utdanningsnivå. Elvis Telecoms egne undersøkelser viser stor etterspørsel etter internettjenester både i privat- og forretningsmarkedet. Oppkjøpet setter Nextra i stand til å betjene begge markeder.

- Russland vil bli stadig viktigere for ISP-selskaper i de kommende måneder og år. Vi tror Nextra gjennom dette oppkjøpet har skaffet oss et solid fotfeste i dette markedet, sier administrerende direktør i Nextra, Morten Lundal.

Med på kjøpet av Elvis Telecom følger 50 ansatte, men ved Nextras inntreden skal selskapet plassere sine egne folk i selskapets ledelse for å styrke satsingen på små og mellomstore bedrifter. Blant det Nextra vil satse på er IP-telefoni, i første omgang i Moskva.

Elvis Telecom ble startet i 1996 og har i dag om lag 10 000 kunder, både i privat- og bedriftsmarkedet i Russland.

Til toppen