Telenor kjøper mer satellittkapasitet

Telenor investerer 100 millioner dollar ved å kjøpe 25 prosent av kapasiteten på Intelsats nye satellitt som i 2003 skal plasseres på en grad vest.

Kjøpet foretas av Telenor Satellite Services og sikrer bruksretten til de to satellittstrålene som skal dekke Europa fra den nye satellitten Intelsat 10-02. Satellitten skal plasseres på den norske satellittposisjonen på en grad vest, der den har kapasitet til å overføre rundt 100 digitale TV- og radiokanaler.

Telenor er allerede god kunde hos Intelsat ved å leie nesten hele satellitten Intelsat 707 som også ligger på en grad vest. Dette leieforholdet avvikles og satellitten flyttes når den nye Intelsat-satellitten er på plass.

Telenors satellittvirksomhet er en av de største i Europa og overgås bare av SES-Astra, Eutelsat, Intelsat, Deutsche Telekom og France Telecom.

Gjennom den nye avtalen med Intelsat skal Telenor få tilgang på ytterligere satellittkapasitet for å sikre selskapets posisjon ved innføringen av digital TV og radio.

- Med denne avtalen bygger Telenor videre på samarbeidet med Intelsat, sier teknologisjef i Telenor Bredbåndtjenester, Hans Fjøsne. I Intelsat er det svenske Conny Kullmann som er sjef og han er godt fornøyd med å signere nye avtaler ettersom Intelsat planlegger børsnotering neste år.

Telenor er også en av de største aksjonærene i Intelsat.

Til toppen